Jag skrev om åderförkalkning i min förra blogg. Om att kroppen börjar åldras rätt snabbt, då vi fortfarande är rätt unga. Kolesterolet som finns i två typer och som på grund av ekonomiska värderingar inte fick den uppmärksamhet det borde fått redan från början.

Det får mig att tänka om det är så med fler saker som forskning kommer fram med….att det kanske bara är delar av en helhet.ashram

Helhet för att hålla sig i god vigör när man åldras är viktigt, tror jag. Kost, motion och rörelse tillsamman med många skratt, mycket kärlek och umgänge med andra människor. Häromkvällen såg jag en dokumentär på National Geographic om personer som jagade Ungdomens källa.

En manlig frisör lagt ut över 300 000 US dollar på 52 plastikoperationer. Behöver jag nämna att personen hade ett groteskt utseende? Läkare som intervjuades berättade om den allvarliga faran vid varje enskild operation där man sövs…allt för att se ung ut.C nr 1 a

En manlig kroppsbyggare hade lagt ut 200 000 US dollar på anabola steroider och hade en 25-årings testosteronvärde men var 46 år. Vid användning av steroider händer en annan nedbrytning i kroppen och inre organ mår inte speciellt bra av de hormoner som ständigt tillsätts i kroppens system. Impotens är mycket vanlig även på unga killar som väljer att ta preparaten, kvinnliga bröst är en annan bieffekt och psykiska problem.

C nr 1 b

En man kallade sig guru och sa sig hittat ungdomens källa i urinterapi. Genom att dricka sin egen och ibland andras urin samt ständigt smörja in sin kropp och sitt hår, menade han att han höll sig ung och vid god vigör. Han kombinerade urinterapin med yoga och meditation. I många äldre kulturer har urin använts i medicinskt syfte för att bota sjukdomar, enligt forskare i programmet, sker detta fortfarande i viss utsträckning fortfarande bland annat i Indien och Kina. Här varnade läkare bland annat för uttorkning och smitta.C nr 1 c

En man som sade sig vara luftarian sa sig också ha hittat nyckeln till evig ungdom, han åt ytterst minimalt med föda, endast några små bitar bröd och lite vin. I övrigt sa han att han levde på den kosmiska energin eller av vibrationerna i luften. Här menade läkarna att det är farligt att inte tillföra den föda kroppen behöver.

Fyra män som samtliga hävdade att de hittat ungdomens källa….C nr 1 a

Jag erbjuder kurser och lär ut Tibetansk yoga, den kallas också Ungdomens källa! Det är fem övningar som upprepas där målet är att uppnå ett visst antal upprepningar. Det är övningar där kroppens stora muskelknippen tränas upp, kroppen får ordentlig stretching, fokus ligger på andningen främst mellan andningen där övningen jämnar ut och balansera syre/koldioxidhalten i blodet. Den balans som är viktig för kroppens övriga funktioner. Den ökar smidighet och ger en bra hållning samtidigt som själ och psyke kommer i balans. Det finns också en sjätte övning som kombineras med sexuell avhållsamhet och sägs ge ytterligare energi och föryngrande egenskaper….Läs om 21 anledningar att lära sig Tibetansk yoga eller anmäl dig till webbkursendu kan läsa mera här!

Just andningen och syrets påverkan på kroppen ska jag försöka beskriva om fjorton dagar på Andningen

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

3 382Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress