Tibetansk yoga som också kallas för De fem tibetanerna, fast det finns en sjätte övning  och Ungdomens källa kommer som namnet säger från Tibet. En brittisk general tog med sig dessa övningar till Storbritannien, då han häpnat över hur viga, energirika och kraftfulla den äldre befolkningen var i Tibet. Han bestämde sig för att ta reda på hemligheten och fann övningarna.femte tibetanen

 

Denna form av yoga stärker kroppens stora muskelknippen samtidigt som det mentala fokuset stärks. Den består av fem (sex*) övningar och ett antal andningsövningar i kombination. Andningen är oerhört viktig i övningarna. Den sägs även stoppa åldringsprocessen främst då den sjätte övningen utövas.

Följ med och ta reda på mer om tibetansk yoga!

Den första övningen handlar om att dra upp kundalinikraften ur rotchachrat och övriga övningar för ut energin o i kroppen den avslutande balanserar ut den totala energi i hela kroppen. Mellan varje övningspass görs en mellanandning.

tibetan 1
tibetan 1

I första övningen snurrar man med utsträckta armar och öppna ögon. På norr jordklotet snurrar vi med solen och på södra jordklotet snurrar vi mot solens riktning, ekvatorn skiljer norra och södra hemisfären. När vi snurrar ökar energin.

Då vi ökar energin i kroppen kan vi uppleva yrsel och illamående om man inte är försiktig, det är därför viktigt att lyssna och känna efter samt att träna upp sin förmåga att möta energipåslag genom att i sin egen takt/sitt eget tempo göra övningarna och upprepningarna. Man kan börja med tre upprepningar av övningarna för att sedan öka till fem och sju för att slutligen nå upp till 21 upprepningar.

Nyfiken på de andra övningarna? Lista dig på epostlistan så får du nyhetsbrev, info och blogginläggen direkt till din mejladress. på återseende/Ewy

PageLines- Tibetanstrips.gifJust 21 upprepningar av varje övning är målet med denna yogaform, varken färre eller fler. Det kan ta olika lång tid att nå målet. Det sägs att först efter att ha utövat yoga varje dag i 42 dagar märks skillnaden.

 

Den sjätte övningen* är en övning som kombineras med sexuell avhållsamhet och kanske därför inte räknas med i De fem tibetanerna. Den sjätte övningen sägs också vara den som gör att livskraften ökar och avstannar åldrandet. Mest påverkan tycks den göra för män….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

3 487Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress